maandag 16 mei 2011

nogmaals reisverslag van Nepal 2

Ik weet niet wat er is gebeurd met mijn reisverslag van Nepal 2?Ik had het vorige week donderdagochtend geplaatst en ik had al een reactie erop gehad en ik kijk vrijdag weer is mijn verslag nr.2 eraf ik kon ook niet in mijn berichten lijst kijken want ze waren van Blogger met het programma bezig toen ik er weer op kon was mijn verslag nr. 2 geheel verwijderd uit mijn berichten lijst.

Dus hier weer het verslag vervolg:  Na ons vroege ontbijt zijn we vertrokken uit een hectisch Kathmandu, op weg naar de volgende indrukwekkende plaats van Nepal en dat was Bhaktapur.
Door UNESCO uitgeroepen tot 'Stad van de Gouden tempels' met prachtige straatjes,rijk gedecoreerde huizen en sfeervolle pleinen.
Ook waren daar vele lokale potterbakkers, antiekwinkeltjes en fraaie pegodes met tempelbelltjes die rinkelen in de wind. We hebben daar een Lama Thanka Centre (school of thanka painting) bezocht.
Vervolgens naar de verborgen Vishnutempel van Changu Nayaran met eeuwenoude steeninscripties.
Via een landelijke route met schilderachtige dorpjes zijn we naar het plaatjes Nagarkot gereden.
Het Hotel in Nagarkot was gelegen hoog op een berg met een adembenemend uitzicht over de besneeuwde toppen van de gigantische Himalaya maasief,die ook daadwerkelijk te zie was vanuit onze kamer met balkon.
Bij helder weer werd je ook gewekt door de receptie van hotel (5.30 uur) om van een prachtige zonsopgang te kunnen genieten. De eerste nacht hadden we geluk dat het helder was en hebben dan ook de Mount Everst zien liggen. De tweede nacht was het heel erg nevelig en was niks te zien.

De tweede dag zijn we een mooie wandeling gaan maken, langs de berghellingen en rijstvelden en door dorpjes tegen een achtergrond van het indrukwekkende bergmassief. Het was een zware wandeltocht, met veel klimmen!!!!
Maar zeer de moeite waard achteraf.

De volgende dag zijn we weer verder gereden van Nagarkot naar Pokhara, het was een lange rit met allemaal bergpassen en watervallen.
Pokhara is gelegen aan het idyllische Phewameer.
We zijn daar drie nachten gebleven en hebben daar ook eenn prachtige wandeling gemaakt en een bezoek aan David's Fall, een unieke waterval waarbij het water direct via een diepe kloof onder de grond verdwijnt.
Verder hebben we een bezoek gebracht aan het Tashilling Tibetaanse dorp waar al 50 jaar ongeveer 600 Tibetaanse vluchtelingen wonen en werken.

Pokhara was een gezellig dorpje, de omgeving van Pokhara is heel mooi met vele bananenplantages en prachtige natuur en met helder weer heb je spectaculair uitzicht op de besneeuwde bergketen van het Annapurna maasief (helaas hebben wij dit moeten missen vanwege nevelig weer).

Na drie fijne dagen in Pokhara doorgebracht te hebben, zijn we weer verdern gereden naar Tnasen, de voormalige hoofdstad van de Palpa regio. Een aangenaamd authentiek Newari plaatje met vele 17e en 18e eeuwse architecttur en prachtige tempels waar de tijd nog stil lijkt te hebben gestaan.
Vervolgens zijn we richting Lumbini gereden,waar we de volgende dag de geboorteplaats van Boeddha gaan bezoeken.
De plaats is nu een belangrijk pelgrimoord waar diverse landen kloosters hebben gebouwd.

Groetjes van Anneke

2 opmerkingen:

vilterietje zei

vrijdag de 13e heeft blogger eruit gelegen, maar hier nogmaals mijn commentaar(hahahahaha)
indrukwekkend verslag met prachtige opnames

josé zei

Hallo Anneke

Wat een geweldige reis heb je gemaakt, prachtige foto's een super belevenis. Geweldig om dit mee te maken. Geniet nog maar fijn na van de reis met je prachtige foto's bij de hand.

Groetjes en tot ziens.

José