zondag 9 januari 2011

Eindelijk was het zover

Ik probeer al ander half jaar de cursus traditioneel appliqueren te volgen,  maar het grootste probleem was dat het op donderdag gegeven werd. Dat is voor mij een dag dat ik echt niet kan.
Toen in september vorig jaar weer de cursus presentatie was waren er meer dames die niet op de donderdag konden, dus had Willy van het Quiltgebeuren een voorstel gegeven dat ze de cursus in januari 2011 op de zaterdag zal geven.
Gisteren was het dan eindelijk zover.
Ik had wel eens geappliqeerd maar ik wil gewoon de fijne kneepjes van het vak leren mooie puntjes,rondjes enz.enz.
Willy gaf gisteren uitleg hoe en wat er allemaal mogelijk is en verschillende technieken.
Verder kregen we huiswerk mee voor dat we de volgende les krijgen.
Op een proef lap een patroon aan brengen waar recht hoeken, rondingen punten enz in voortkomen.

Gisterenavond maar gelijk aan de slag gegaan, op zich lukt het wel maar ik zie nog steeds steekjes en sommige hoeken kunnen volgens mij nog scherper dus ik maak wel een nieuwe proeflapje en ga het opnieuw proberen!!!
Want ik wil het nu wel goed leren.

Vandaag weer eens na lange tijd een lekker stuk gefietst, sinds eind november niet meer op mijn fiets gezeten,na al die sneeuw kou en gladheid.
Het was wel koud maar met het zonnetje was het toch wel weer even lekker na 21km gefietst te hebben, had ik toch wel last van vreselijke koude tenen!!!
Maar geen spijt dat ik gegaan ben.

Groetjes Anneke

2 opmerkingen:

vilterietje zei

hey anneke leuk dat hoek-rond-spitswerkje! goeie manier om te oefenen. en weer lekker gefiets zie ik, je zult geen last hebben van de kerstkilootjes. genieten maar, lieve groet en tot...riet:)

Anoniem zei

Hoi Anneke,
Wat een leuk formaat oefenlapje. Ik heb van Willy een oefenlapje gemaakt met allemaal hartjes, bolletjes, bloemetjes, recht lijntjes e.d. En we hebben een hartje opengemaakt, reverse applique dus. Ik vind het ontzettend leuk. Zal het woensdag meebrengen.
Groetjes
Els