maandag 12 maart 2012

Ik kan er tegenaan!!!!!!!

Twee weken geleden was ik bezoek bij mijn broer en schoonzus en zijn we naar de buurman gereden, want hij had schapenvachten voor me witte en bruine.Toen we in de stal binnen kwamen wist ik niet wat ik zag al heel veel lammetjes geboren!!! En er waren
schapen die bezig waren te bevallen.En ik maar denken dat die lammetjes altijd rond april/mei geboren worden !!! Zo zie je maar dat ik veel te ver van het boeren leven woont!

Het was ook erg leuk om te zien hoe
alles in zijn werk gaat! Het waren drukke tijden voor de boer en lange nachten. Hij probeert er altijd bij te zijn als een schaap gaat bevallen, want het kan wel eens fout gaan en dan moet je ingrijpen!!!!De boer vroeg hoeveel vachten ik wilde hebben, er stond aardig wat!!!
Er stond een blauwe zak met 9 kilo witte vachten ik kon ook zoveel bruine vachten krijgen, maar dat heb ik niet gedaan want ik weet niet waar ik het laten moet in huis!!! Dus heb ik een zak met 2 kilo bruine vachten mee genomen.

Me schoonzus had nog een beetje voor de paarden afgehaald (daar worden ze mee gepoetst en gaan ze mooi van glimmen). Ik heb de vachten in een oude dekbedovertrek gedaan want dat is beter (kan het ventileren). Als het dan uit de plasiczak is dan is het toch wel erg veel!!!!
Dus ik heb voorlopig genoeg te kammen, kaarden en spinnen!!!!
Groetjes van Anneke

4 opmerkingen:

vilterietje zei

succes ermee:)

Ageeth Dorsman zei

Nou, dat is een berg werk! En als het
zo vers van de schaapjes komt, moet er
heel wat gebeuren voordat het een mooi
strengetje wol is!
Groetjes van Ageeth

christina zei

voordat je dit allemaal hebt gesponnen en gebreid is er vast weer nieuwe wol.

josé zei

Heel veel succes met het vele werk wat je moet verstouwen voor dat je aan breien toe bent.

Succes Liefs José