woensdag 1 februari 2012

Weer een nieuwe hobby erbij

Ik loop er al een lange tijd mee dat ik wil leren spinnen!
Als ik dan op een handwerkbeurs loopt dan zie ik vrouwen heerlijk op hun gemak mooie draden spinnen.
Nu is het dan zover via  L.van Leeuwen heb ik een tweedehandse spinnewiel gekocht ik kreeg nog een flinke zak schapenwol mee om te oefenen. Ik heb de kaar planken geleend ze heeft me uitgelegd hoe ik moest kaarden (via You tube kan je allemaal filmpjes bekijken en wordt goed uitgelegd). Het was wel even wennen want trappen en met je handen bezig zijn is toch wel een slag.Je bent zo gefocust op je handen dat je vergeet te trappen en wat ook belangrijk is dat het wiel steeds met de klok mee moet draaien!!
Dus eerst een tijdje droog geoefend en daarna de sprong gewaagd en ben ik gaan spinnen in begin gaat het nog niet zo soepel en is de draad nog niet echt gelijk matig, maar als je een poosje bezig bent dan gaat het vast steeds beter. Net als andere hobby's oefenen,oefenen!! Ja als alles klaar is dan de volgende stap het twijnen van de wol en dan verder behandelen maar daar krijg ik nog uitgebreid uitleg over!!!!!Maar zover is het nog niet!

Wordt vervolgd............!

Groetjes van Anneke
 

8 opmerkingen:

Anoniem zei

Hallo Anneke,

Ik heb afgelopen zomer leren spinnen en het is erg verslavend.
Je kunt je hoofd heerlijk "leeg" maken tijdens het spinnen omdat je met je handen en voeten moet werken. Veel plezier met je nieuwe hobby.

groetjes Erna

quilting Jeannet zei

Wat leuk om te zien Anneke, laat ik er nou vannacht ook weer over gedacht hebben! Ik heb een spinnewiel, maar wil een dubbeltrapper, ik vond het zelf altijd zo leuk om te doen, ook in de zomer, buiten, heerlijk!

Ageeth Dorsman zei

Ik zou dat ook zoooo graag willen
leren, zelf wol spinnen. Ik heb er
op diverse beurzen al vaak naar geke-
ken en deze zomer ook zien doen bij
een schaapscheerdersfeest bij de Bies-
bosch. Lijkt me zo heerlijk om te
doen. Ik lees, dat Jeannet er een
heeft, ik zal haar eens lief aankijken
of ze het me wil leren.
Veel plezier met je spinnewiel!
Groetjes van Ageeth

Gonny zei

In "vroegere"jaren heb ik het ook gedaan, heerlijk, maar helaas bleek ik allergisch voor wol en ben er maar mee gestopt...

els bitter zei

Hoi, ik heb al jaren een "Schippertje" (dat is een klassiek spinnenwiel met alles boven elkaar)op zolder staan. Compleet met kaardeplanken enz. Heb een afspraak met Heidi, dat ze het me deze zomer gaat leren.
Wil dat al jaren.

Groetjes Els bitter

christina zei

leuk om te doen he

Ria zei

Wat leuk dat je spinnen gaat leren. Heeft ook heel lang op mijn verlanglijstje gestaan. Ik ga je volgen hoe het jou vergaat. Gezellige blog heb je trouwens.

Groeten Ria.

josé zei

Leuk geniet van je nieuwe hobby,en straks voor de kleinkinderen mooie truien breien enig toch.