zaterdag 8 oktober 2011

Fiets vakantie in Vaals

.Toen ik een aantal weken geleden de vakantie boekte naar Vaals, was het weer eigenlijk net zoals het nu is. Regen,waaien en af en toe een zonnetje.Ons doel van de vakantie was fietsen.....Toch voor de zekerheid regenpakken gekocht!!!!
Dan ga je de koffer pakken met de gedachte wat moet ik meenemen?? Vesten, T-shirts met lange- en korte mouwen, want je weet niet wat het weer gaat worden. Volgens de weers- verwachtingen zou het weer wel beter worden????
Toen we maandag 19 september van huis wegreden scheen de zon al volop, dus was onze gedachten als we dit weer zo houden mogen we niet klagen.
De eerste 2 dagen was het wel zwaar bewolkt maar de temperatuur was prima en wat heel belangrijk was geen regen.
Een fietskaart in Vaals gekocht met de knooppunten, met een stukje Duitsland en België.
De eerste dag van fietsen was wel even wennen zeg!!!!
Wat een heuvels ondanks dat we elektische fietsen hebben was het toch op sommige plekken behoorlijk afzien.


We hebben een aantal steden bezocht met de fiets, hiernaast een collage van Maastricht
Altijd weer een leuke en gezellige stad om te bezichtigen en het mooiste was dat we de lucht ook steeds blauwer zagen worden


Op de terug weg van Maastricht kwamen langs de Netherlands American Cemertery and Memorial bij de gemeente Margraten.
Als je daar dan rond loopt en zie hoeveel jonge mannen zijn gesneuveld tijdens de tweede wereld oorlog.
Dan snap je nog steeds niet waarom er nog steeds  nutteloze  oorlogen zijn in de wereld!!! De volgende fiets tocht was Valkenburg, een prachtige fiets tocht mooie omgeving van cultuur en natuur!!


 Dan zitten inmiddels alweer op de zaterdag en zoals je op de foto's kan zien met een strak blauwe lucht en een temperatuur van 27 graden, ongekend!!! Die dag zijn we naar Aken gefietst daar zaten we niet zover vandaag vanaf Vaals.
Op de terrassen was het gezellig druk.


Zondag zijn we naar het stadion van Valkenburg gereden om onze zoon Paul van de trein op te halen.
Hij is gezellig t/m maandagavond
gebleven.
We hebben eerst koffie met kersenvlaai genuttigd, daarna zijn we naar het drielandenpunt gereden.
Op de uitkijktoren hadden we prachtig uitzicht op de drie landen.


's middags hebben we heerlijk in de tuin kunnen zitten met een hapje en een drankje en 's avonds zijn we bij de "Zwarte Madonna" Surinaams gaan eten.

De volgende dag hebben we een fiets gehoord voor zoon Paul en zijn in de omgeving van Vaals gaan fietsen met een klein stukje België. Sommige stukken was het weer behoorlijk afzien wat betreft heuvels en we hadden best medelijden met Paul hij had geen trapondersteuning!!!!!!  Na het eten hebben we Paul weer naar de trein gebracht.
De volgende dag zijn we richting Noorbeek gereden, ook weer een hele mooie route langs fruit, graan en maisvelden. Gelukkig hadden we die dag niet zoveel heuvels om op te fietsen (ha,ha).

De woensdag was het fiets plan naar St.Martens-Voeren dit plaatsje ligt in België (daar hebben ze nog een spoorbrug uit de Romeinsetijd en DH wilde deze graag even zien) , ook een mooie route, maar er zaten vreselijke hoge heuvels om op te fietsen, dan ga je de vermoeidheid van al die dagen fietsen behoorlijk voelen en hebben van een paar heuvels de toppen maar lopend gedaan met de fiets in de handen. Dan ga je terwijl je loopt ook gelijk aan de terug weg denken,met de gedachte die heuvel hebben we straks ook!! Poeh,poeh. gelukkig konden we de terugweg het zelfde rijden als de dag ervoor en dat was over het algemeen alleen maar dalen.Toen we tegen de avond nog even in de tuin zaten nagenieten van de fietstocht hoorde een raar geluid wat we niet konden verklaren kijken we naar boven vliegen er 2 luchtballonnen over het huisje we konden ze haast aanraken zo laag zaten ze altijd weer een mooi gezicht!!!!! 


De laatste dag om te gaan fietsen zijn we naar Heerlen geweest.Die kant waren we nog niet op geweest dus een mooie afsluiting van ons fiets vakantie!! Op de heen weg hadden we allemaal slingerwegen zoveel dat je voor je gevoel weer op de terug weg was!! Maar gelukkig was dit niet zo en kwamen in het centrum van Heerlen,eerst lekker een bakkie koffie met een broodje gegeten en daarna door het centrum gelopen. Ook de terug weg hebben we gezocht naar een korter route want we als die slingerwegen was ook niet alles, we hadden nu een vrij rechte weg en een het laatste stukje door Duitsland gereden zo naar Vaals terug. We kunnen terug kijken op een geslaagde fiets vakantie met totaal 358 km klimmen en dalen achter de rug hebben. Ja en over het weer dat was helemaal super goed geweest!!!!

Groetjes van Anneke

4 opmerkingen:

Gonny zei

Wij wonen nu ruim 23 jaar in Limburg (+/- 30 km boven Vaals). Daarvoor in de Randstad. Als ik met de honden wandel is het nog steeds genieten (beetje vakantie)....

vilterietje zei

wow anneke! ik woon mijn leven lang al in limburg en dít hebben wij nog nooit gedaan: chapeau!!!!!

Els zei

hoi anneke,
ik miste je al een tijdje,maar jij hebt niet stil gezeten.
wat is het toch mooi in ons landje.
ik zie je woensdag weer in den briel.Elsvandersteen

quilting Jeannet zei

Dank je voor het compliment op mijn blog Anneke! Wat heb je een heerlijke fietstocht gemaakt, ben wel een beetje jaloers....fiets zelf alleen maar op een hometrainer, en het is nog maar de vraag of ik ooit nog zal fietsen op mijn eigen E bike.

groetjes, Jeannet