donderdag 26 mei 2011

Tentoonstelling

Whow ik zag op mijn bezoekersteller dat er al meer dan 10.000 bezoekers op mijn blog geweest zijn!!!
Hierbij wil ik iedereen bedanken voor het lezen van mijn blog, ook wil ik iedereen bedanken voor de leuke reacties die ik ontvangen heb na het plaatsen van een nieuw bericht.

Op zaterdag 28 mei om 15:00 uur heeft mijn quilt vriendin Els van de Steen de opening van haar tentoonstelling in "De Windwijzer" inVlaardingen.
De tentoonstelling is van 28 mei t/m 2 september.
In de Windwijzer
Schiedamseweg 95
3134BD Vlaardingen
Open op maandag t/m vrijdag van 09:00 uur- 15:00 uur
Dus ben je in de buurt of omgeving loop eens naar binnen het is zeer zeker de moeite waard!!!!!



Groetjes van Anneke

maandag 23 mei 2011

Ons nieuwe thema is abstract

Het is alweer een paar maanden geleden dat we ons thema bloemen hebben afgerond, onze eindresultaten hebben ook tijdens de opening van de nieuwe quiltwinkel "t Quiltgebeuren"gehangen.
Onder tussen zijn we weer met een nieuw thema begonnen en dat is "Abstract".
We hebben met elkaar een aantal regels voorop gesteld waar ons thema aan moet voldoen:
* niet groter dan A3 formaat
* niet meer dan 2 kleuren gebruiken.
* Je moet het zelf tekenen ( niet van een plaatje uitgaan)
* Er moeten letters in verwerkt worden.
* Het moet abstract zijn.


Tekenen is niet echt mijn sterke kant, dus ben op de computer met het programma 'paint' aan de slag gegaan.
En heb ik verschillende cirkels, vierkanten en rechthoeken getekend totdat ik dacht zo is het wel genoeg dit uitvergroot en geprint.




Op 11 mei hadden weer onze art club en de meeste had zijn ontwerp bijzich waarmee ze aan de slag willen gaan.
Het was weer heel leuk om te zien en te horen hoe ze te werk willen gaan en dat we allemaal ook totaal andere dingen hebben!!
Na zo'n ochtend ga je weer met veel inspiratie naar huis.
Ik ben in mijn kasten,laadjes, dozen enz. gaan zoeken waar ik de meeste kleuren en materialen van had. Ik ben op blauw/groen uitgekomen.
Alles verzameld en in een mandje gedaan,zodat ik aan de slag kan.




Ik wil mijn achtergrond transparant houden  en verschillende technieken die ik de afgelopen jaar weer geleerd heb gebruiken.





Ik heb Tyvek, vlies,boomschors geverfd




 En in ben met stofsnippers,draadjes, bandjes enz. tussen wateroplosbaar soluvlies aan de slag gegaan.
 ( allerlei draadjes,stofsnippers,bandje enz. tussen 2 lagen wateroplosbare soluvlies leggen. Daarna       alles vaststikken lekker rommelig als alles vast zit je lapje in een kom water leggen en de soluvlies goed uitspoelen en daarna alles laten drogen).Het geeft een leuk resultaat!!


Ik heb verschillende kralen van tyvek gemaakt.
Eerst repen knippen dit op een saté stokje rollen daar een ander kleurtje organza overheen en met een sierdraadje afbinden en dit samen smelten met de heat-gun.


het was een heerlijke freubeldag vorige week zondag.
Ik heb genoeg verschillende materialen voor mijn project.

Ik ben al lekker opgeschoten alle vormen geknipt en op de achtergrond gespeld hier en daar toch weer verandert, maar dat tot het einde wel gebeuren.
Ik laat het project nog niet zien, ik wil wachten totdat we 8 juni weer bij elkaar zijn geweest,dus nog even geduld.........!!

Groetjes van Anneke





zondag 22 mei 2011

Nepal 3

Hier het 3e en tevens het laatste verslag van onze rondreis door Nepal.
De foto collage hiervoor de tekst zijn foto's van de Tibetaans klooster,dat we bezocht hebben.
We mochten eerst naar boven, waar een viering van een 80 jarige vrouw bezig was, daar werd allerlei verschillende soorten fruit, brood , snoep enz. uitgedeeld voor de monniken en het bezoek waar wij ook uitdeel namen.
Na deze ceremonie zijn we naar beneden gegaan waar een oudere groep monniken een gebeds moment hadden.
Er werd gebeden, muziek gemaakt enz.
De volgende dag zijn we vertrokken uit Pokhara en zijn we richting Lumbini gereden.
De geboorteplaats van Boeddha, waar we een bezoek hebben gebracht de volgende dag.
Zoals ik al in het vorige verslag schreef, is de plaats nu een heel belangrijk pelgrimsoord waar diverse landen kloosters hebben gebouwd.
Na het bezoek zijn via een prachtige route naar het beroemde Chitwan Natuurreservaat gereden.
We verbleven 3 nachten aan de rand van het Chitwan reservaat.


Toen we daar 's middags aan kwamen, zijn we aan het einde van de middag een ossenkar tocht gaan maken en hebben een authentiek Thara dorpje bezocht en 's avonds kregen we een dans optreden van jongens uit het dorp.



De volgende dag zijn we in alle vroegte naar de rivier gelopen daar overgevaren en heel de dag met een jeep op pad gegaan.
In het natuurreservaat waar een tal van beschermde diersoorten wonen waaronder de Bengaalse tijger en de neushoorn.
Helaas hebben we geen tijger(s) gezien maar wel neushoorns en vele mooie vogels.Op het einde van jeepsafari zijn we nog een krokodillen opvang geweest.



De tweede dag zijn in een open vrachtwagen naar de rivier gereden.
En hebben met een kano (een uitgeholde boom waar we met z'n alle in konden)een prachtige tocht gemaakt over de rivier.
Aan het einde van de tocht kwamen we terecht bij het olifanten opvangcentrum.
Na een poosje rondgelopen zijn we weer teruggegaan naar ons verblijf en na het nuttige van koffie en/of thee zijn we weer terug naar de rivier gelopen (dit was vlakbij) en kon we het olifanten wassen aanschouwen.

Het was een genot om te zien hoe die olifanten genoten van het water. (toeristen konden ook mee helpen met het wassen van de olifanten).

Later op de middag hebben we een olifantensafari door de dichtbegroeide jungle met metershoog olifantsgras op zoek naar neushoorns en krokodillen
Dit was hele leuke ervaring  met 3 of 4 personen op de rug van de olifant door de jungle en hebben heel veel dieren gespot (eigenlijk meer dan met de jeep de dag ervoor). waaronder vele herten, zwijnen,  krokodil,neushoorns met baby jong en weer vele vogels. Na 2 uur kwam er een einde van de olifantensafari.


Na een leuke tijd in Chitwan, is de terugreis naar Kathmandu gekomen.
Hier nog een paar mooie foto's tijdens de terugweg en rond de middag waren we weer terug in Kathmandu.
waar we nog 1 nacht zouden blijven en de volgende dag weer terug naar eerst Singapore en van Singapore terug naar Schiphol
We kunnen terug kijken op een mooie reis.
Veel dingen gezien en gedaan, mooie dingen gezien en leuke  dingen gedaan.




Groetjes van Anneke






maandag 16 mei 2011

nogmaals reisverslag van Nepal 2

Ik weet niet wat er is gebeurd met mijn reisverslag van Nepal 2?Ik had het vorige week donderdagochtend geplaatst en ik had al een reactie erop gehad en ik kijk vrijdag weer is mijn verslag nr.2 eraf ik kon ook niet in mijn berichten lijst kijken want ze waren van Blogger met het programma bezig toen ik er weer op kon was mijn verslag nr. 2 geheel verwijderd uit mijn berichten lijst.

Dus hier weer het verslag vervolg:  Na ons vroege ontbijt zijn we vertrokken uit een hectisch Kathmandu, op weg naar de volgende indrukwekkende plaats van Nepal en dat was Bhaktapur.
Door UNESCO uitgeroepen tot 'Stad van de Gouden tempels' met prachtige straatjes,rijk gedecoreerde huizen en sfeervolle pleinen.
Ook waren daar vele lokale potterbakkers, antiekwinkeltjes en fraaie pegodes met tempelbelltjes die rinkelen in de wind. We hebben daar een Lama Thanka Centre (school of thanka painting) bezocht.
Vervolgens naar de verborgen Vishnutempel van Changu Nayaran met eeuwenoude steeninscripties.
Via een landelijke route met schilderachtige dorpjes zijn we naar het plaatjes Nagarkot gereden.
Het Hotel in Nagarkot was gelegen hoog op een berg met een adembenemend uitzicht over de besneeuwde toppen van de gigantische Himalaya maasief,die ook daadwerkelijk te zie was vanuit onze kamer met balkon.
Bij helder weer werd je ook gewekt door de receptie van hotel (5.30 uur) om van een prachtige zonsopgang te kunnen genieten. De eerste nacht hadden we geluk dat het helder was en hebben dan ook de Mount Everst zien liggen. De tweede nacht was het heel erg nevelig en was niks te zien.

De tweede dag zijn we een mooie wandeling gaan maken, langs de berghellingen en rijstvelden en door dorpjes tegen een achtergrond van het indrukwekkende bergmassief. Het was een zware wandeltocht, met veel klimmen!!!!
Maar zeer de moeite waard achteraf.

De volgende dag zijn we weer verder gereden van Nagarkot naar Pokhara, het was een lange rit met allemaal bergpassen en watervallen.
Pokhara is gelegen aan het idyllische Phewameer.
We zijn daar drie nachten gebleven en hebben daar ook eenn prachtige wandeling gemaakt en een bezoek aan David's Fall, een unieke waterval waarbij het water direct via een diepe kloof onder de grond verdwijnt.
Verder hebben we een bezoek gebracht aan het Tashilling Tibetaanse dorp waar al 50 jaar ongeveer 600 Tibetaanse vluchtelingen wonen en werken.

Pokhara was een gezellig dorpje, de omgeving van Pokhara is heel mooi met vele bananenplantages en prachtige natuur en met helder weer heb je spectaculair uitzicht op de besneeuwde bergketen van het Annapurna maasief (helaas hebben wij dit moeten missen vanwege nevelig weer).

Na drie fijne dagen in Pokhara doorgebracht te hebben, zijn we weer verdern gereden naar Tnasen, de voormalige hoofdstad van de Palpa regio. Een aangenaamd authentiek Newari plaatje met vele 17e en 18e eeuwse architecttur en prachtige tempels waar de tijd nog stil lijkt te hebben gestaan.
Vervolgens zijn we richting Lumbini gereden,waar we de volgende dag de geboorteplaats van Boeddha gaan bezoeken.
De plaats is nu een belangrijk pelgrimoord waar diverse landen kloosters hebben gebouwd.

Groetjes van Anneke

maandag 9 mei 2011

Nepal 1


Weer terug van vakantie, we hebben een rondreis door Nepal gemaakt.
En als je weer thuis bent, moet er weer van alles gedaan worden de was, boodschappen, verjaardagen waaronder ook die van mezelf .
Dus weinig tijd, maar ook moet ik eerlijk  toegeven  dat ik geen zin  had om gelijk druk met de blog in de weer te gaan. Ik heb echt een aantal dagen nodig gehad om van de reis bij te komen( heb ik nog nooit gehad).
Dus eerst de foto's uitgezocht en dit in collage's verwerkt zodat in een poosje vooruit kan met me Blog.

We zijn op zaterdag 16 april vertrokken van Schiphol naar Singapore en van Singapore weer terug naar Kathmandu (de hoofdstad van Nepal).Een totale vliegreis van een kleine 17 uur.
Onze groep bestond uit 11 personen lekker klein dus veel ruimte tijdens de reis in de bus!!
We hadden een Nederlandse reisleider en een  lokale gids uit Nepal die met ons mee reisde en veel over de geschiedenis van het land, cultuur, natuur,godsdienst enz.enz. kon vertellen.
Zelf dacht ik dat Nepal veel op China zou lijken, maar niksvan dit alles, het was meer India.
De eerste vijf nachten zijn we in de hoofdstad Kathmandu gebleven vandaar uit zijn we iedere dag op stap geweest.
Onze eerste uitstap was een stadstour door Kathmandu, het is een fascinerende stad, voor velen een "levende museum' vol schitterende paleizen,tempels en pagodes.
We hebben eerst een bezoek gebracht aan Swayambunath (ook wel de ' Ogen van Boeddha' )genoemd, vanwege de gigantischeogen op deze schitterende pagode die uitkijken over de vallei.
Door de grote hoeveelheid apen die er op de heuvel leven en zich te goed doen aan de dagelijks geofferde etenswaren, wordt deze temep tevens apentempel genoemd.

Daarna hebben we een bezoek gebracht aan Durbar Square, oftewel plein van het Koninkijk paleis.
Hier staat ook de tempel van de levende godin Kumari.(De levende godin wordt gekozen uit een aantal vier-tot vijfjarige meisjes uit de boeddhistiche Shakya-clan, Volgens voorschrift mogen haar voeten nooit in aanraking komen met de grond. Ze verblijft totdat ze voor de eerste maal menstueert of door een andere oorzaak bloed verliest,al is het maar uit een onbetekend wondje).
Na deze bezoeken waren we de verdere dag vrij en hebben de drukke wijk Thamel bezocht, wat een drukte, heel veel getoeter van auto's, motors, en bussen, ook rijden ze daar links dus dat was ook weer even oppassen met oversteken!!!!!

De volgende dag zijn we heel vroeg opstap gegaan voor een vlucht boven de Himalaya,dit wordt altijd heel vroeg gedaan vanwege dat de lucht het helderst is.

Acht van tien hoogste bergen van de wereld bevinden zich op Nepal (waaronder de Mount Everst de hoogste top aarde).
De vlucht duurde ongveer 1 uur.
Na ons ontbijt hebben we een indrukwekkende excursie naar het bedenvaartoord Pashupathinath gemaakt.
Waar aan de heilige Bagmati rivier de gouden Shiva tempel staat. Dit is de belangrijkste en meest heilige tempel van de Hindoe god Shiva in Nepal en dé plek waar crematies plaats vinden.
Bij de ingang worden bloemen,wierook,sandelhout en houtblokken verkocht en rondom lopen gebedsgenezers en Saddhu's (heilige mannen,met as beschilderde gezichten).

De volgende ochtend hadden we weer een drukke dag programma, we een bezoek gebracht aan twee leuke dorpjes Bungamati en Khokana waar kennis gemaakt hebben met één van de grootste bevolkingsgroepen van Nepal de Newari's
En s'middags een bezoek gebracht aan de zusterstad van Kathmandu, Patan.
Ook wel 'stad der schoonheid' genoemd.
Samen met Kathmandu en Bhaktapur vormen zij de drie koningssteden.
In Patan zie je de meest schilderachtige Durban Square van de drie steden met een groot aantal tempels en paleizen, zoals het Koninklijke paleis en de Kva Bahal, een oud klooster vanwege zijn enorme hoeveelheid goud ook wel de gouden tempel wordt genoemd.

Dit is het reis verslag van ons verblijf in Kathmandu.

Groetjes van Anneke