zaterdag 18 september 2010

Ketting

Toen ik verf bestelde bij stof tot verven heb ik ook gelijk een aantal andere producten gekocht om in de toekomst hier mee aan de slag te gaan o.a. zijdedraden.
Er zitten 12 draden in een pakje van 106cm lang.
Op de blog van verfvirus had ik een paar maanden geleden een leuke ketting gezien,die Nienke gemaakt had met een hele beschrijving hoe de ketting gemaakt is.
Dus ben ik van de week aan de slag gegaan met de draden om er ook een ketting van te maken.
Ik heb 6 draden in Onyx geverfd (ik dacht dat dit zwart werd,maar dat is het niet geworden het is bruin geworden. ik zal wel iets verkeerd gedaan hebben ).maar het is toch wel een mooie kleur geworden.
Verder heb ik 3 draden in robijn geverfd en 3 draden in Turquoise.


De draden in stukken van 10 cm geknipt, en de stukken om en om met een platte knoop geknoopt.
Tot een totaal van 8 strengen, de uiteinden bij elkaar binden en afwerken met een sluiting.
Het is een leuke ketting geworden vind ik zelf het draagt heerlijk licht om je hals.

Groetjes van Anneke

zaterdag 11 september 2010

Allemaal kleurtjes

Afgelopen maandag weer begonnen met stofverven, nu bij mijn thuis.
Ik had de 2 basis sets besteld bij stof tot verven en wilde met de kleurenkaart aan de slag die ik erbij geleverd kreeg.
De ongebleekte katoen had ik van tevoren al gewassen en fat quaters van gesneden.
Alle stoffen in warm sodawater gedaan en ben gaan mengen met de verfstoffen, voor dat ik het wist had ik 34 stoffen een kleur gegeven.
Zie hier onder het resultaat.

Toen ik alles stoffen aan de waslijn had opgehangen was het al een heel vrolijk aanzien. Ik ben zeer tevreden met het resultaat een paar stoffen ga ik verwerken voor de bloemthema van ons smakenverschillen club.

De volgende dag ben ik verder gegaan met verven, ik heb 1 lap allemaal knopen om de stof gebonden willekeurig,daarna de stof op plasic gelegd en met pipetjes willekeurig verschillende basiskleuren op de stof gespoten . De andere lap heb ik in een driehoekgevouwen en met de kleuren Robijn en Onyx de stofgeverfd.Zie hier onder het resultaat heel verrassend vind ik zelf!!

Groetjes van Anneke

woensdag 8 september 2010

Weer een stukje verder

Wat gaat een week toch hard voorbij, het is alweer woensdag!! Dus weer even de stand van zaken geven van de hexagonnen. zoals jullie kunnen zien is er weer een stuk aan elkaar verbonden,ik kan het niet vaak genoeg schrijven hoe alles perfect aan elkaar past!!
Het is toch steeds weer een verrassing.
Nu ben ik echt door mijn verbinding stukjes heen,dus moet ik echt aan de slag met het snijden van de stoffen.
Ik hoop volgende week weer een stukje klaar te hebben.

Groetjes van Anneke

zondag 5 september 2010

Havendagen van Rotterdam

Vandaag zijn we weer op de fiets gestapt, deze keer richting Rotterdam.
Dit weekend zijn de havendagen in Rotterdam,we zijn er al een paar keer geweest maar dat was toch alweer een aantal jaren geleden.
Aangekomen in Rotterdam de fietsten bij het Luxor theater neergezet en eerst een bakkie koffie  en een broodje genuttigd bij onze zoon Paul  die in het theater restaurant Leipzig werkt,daarna zijn we de Wilhelminapier afgelopen richting Holland Amerikakade de Erasmusbrug over naar Willemskade langs de Veerhaven richting de Parkkade deze afgelopen tot aan de Maastunnel voor voetgangers en zo weer terug er was veel te zien en het was ook heel erg druk, maar dat kon ook niet anders met dat mooie weer dan gaan de mensen er lekker op uit!!!!
Rond half zes zijn we weer terug naar huis gefietst.
Het was weer een geslaagd weekend veel gezien en gefietst lekker buiten geweest.

Groetjes van Anneke


zaterdag 4 september 2010

Pompoenen Fair in Vierpolders

Vandaag zijn we naar Vierpolders gefietst om de pompoenen fair te bezoeken.
Het was heerlijk fietsweer en voor de fair was het ook schitterend weer,dat was goed te merken het was best lekker druk.

Na de fair zijn we terug gefietst richting Hellevoetsluis,langs de Zeedijk richting Zuiland, Simonshaven terug naar Spijkenisse een heerlijk fietst tocht van totaal 43 km.

Groetjes van Anneke

woensdag 1 september 2010

Het gaat nog steeds goed

Er zijn weer een aantal tussenstukken toegevoegd aan mijn hexagonquilt, het verbaasd me steeds weer als ik eraan werkt dat alles goed in elkaar pas!! Heerlijk die mallen !!!!
Op de foto kunnen jullie zien dat het weer een stukje gegroeid is, echt hard gaat het niet.(maar dat kan ook niet als je met een aantal projecten bezig bent ha,ha). De volgende stap is weer een aantal tussen stukken snijden want ik ben alweer aardig door mijn voorraad heen.

Groetjes Anneke