dinsdag 27 juli 2010

De tas van de zelf geverfde stofjes





Hier de tas van de zelf geverfde stoffen.
Ik heb de stoffen kris kras aan elkaar gezet een paar paarse stofjes er tussen voor afwisseling.
Een rosé rozen band er langs.
Aan de binnenkant heb ik verschillende vakken gemaakt en de tas is te sluiten met een rits.
Ik heb de tas niet van een patroon gemaakt, hij is wel weer groot uit gepakt dus kan er lekker veel in meegenomen worden.
Het is een tas voor naar de Bee te gaan of naar 1 van mijn clubjes.....


Groetjes van Anneke

vrijdag 23 juli 2010

Fiets tocht door de Hoekse Waard

Gisteren heb ik  49,5 km gefietst door de Hoekse Waard een  leuke tour,allemaal landbouw,veeteelt enz.
Fietsen tussen de schapen de koeien die onder de bomen de verkoeling zochten. En dan de velden vol met graan,koren en suikerbieten met langs de randen de volle bloei van veldbloemen zo leuk om te zien.
Ik kwam op een gegeven moment terecht bij het pontje die naar de Tien Gemeenten vaart,helaas moest ik drie kwartier wachten voor de overtocht,dus heb ik dit overgeslagen maar bij de volgende keer ga ik er zeker een kijkje nemen.
Via Zuid Beijerland ben terug gefiets naar Oud-Beijerland daar een lunch genoten.
De lucht begon al aardig te betrekken dus besloot ik maar weer gauw op huis waards te gaan voordat ik verrast zou worden van een hemelse bui,gelukkig op een paar spetters na is het mee gevallen met de regen.
Hieronder een aantal foto's van me fiets tocht.
Groetjes van Anneke

woensdag 21 juli 2010

Deze week verbindingblok(jes) voor de hexagonnen


Deze week begonnen met de verbinding blok(jes)voor de hexagonnen, dat is best wel even puzzelen welke verbindingblok(jes) er precies nodig zijn en hoe groot???
De volgende stap is de blokken te gaan nummeren om de juiste verbindingstukken toe te voegen...



Vandaag zijn we naar Brielle gefietst en op de heen weg zijn we langs de Brielse Maas gefietst en daar was deze bloemen pracht te zien.

Groetjes van Anneke

zondag 18 juli 2010

Bestelling eindelijk gekomen


Begin mei had ik de UPgrade van Electric Quilt 7 besteld, toen kreeg ik al de melding dat het pas in de maand juli geleverd zou worden. Maar als ik het alvast reserveerde dan kreeg je korting hoeveel weet ik niet meer precies.
Op 9 juli kreeg ik een mailtje dat mijn bestelling verzonden was, natuurlijk begin van die week de brievenbus goed in de gaten gehouden ondanks dat ik bij mijn broer in huis was, alles lag op de mat behalve mijn bestelling. ik afgelopen dinsdag een mailtje naar het bedrijf gestuurd dat ik mijn pakje nog steeds niet ontvangen had! Kreeg ook gelijk een mailtje terug gestuurd dat ze het vreemd vonden dat het nog niet geleverd was want er zit meestal 1 dag tussen. Ze zouden het voor mijn uit zoeken.
De volgende dag kreeg ik een mailtje of ik hun wilde bellen,want ik was niet bereikbaar(dat kon kloppen want ik was bij mijn broer thuis) Dus gelijk gebeld, van de man kreeg ik te horen dat mijn pakje afgegeven was bij mijn buren (uitgerekend bij buren waar ik absoluut niks mee te maken wilde hebben). en ook gelijk tegen die man gezegd dat ik mijn pakje daar ook niet gaat ophalen en ik ook geen briefje van de post dat het daar was afgegeven hebt ontvangen. De man had gelukkig veel begrip voor mijn standpunt en zou er alles aan doen dat ik voor het weekend mijn bestelling zou krijgen.
En dat klopte vrijdag om 9:15uur kwam de chauffeur mijn bestelling brengen.
Complimenten van het bedrijf waar ik de bestelling gedaan had, voor de correcte afhandelingen en dat ik mijn bestelling toch netjes ontvangen hebt.
Gelijk op mijn computer geïnstalleerd, nu kan ik op mijn gemak kijken wat er allemaal nieuw en veranderd is.

Groetjes van Anneke

dinsdag 13 juli 2010

Een week met verrassingen

Ik was vorige week met volle moed begonnen met snijden van verschillende blokken voor de hexagonnen, maar er kwam vorige week woensdag een telefoontje dat mijn broer tijdens scouting kamp onwel was geworden en met ambulance is afgevoerd naar het ziekenhuis vlak bij Berlijn.Zij hebben 3 kinderen en ook zij waren allemaal op kamp van de scouting 1 zou er afgelopen vrijdag terug komen en de andere 2 afgelopen zaterdag.
Mijn schoonzusje wilde natuurlijk naar haar man, maar zat met haar dochter die gehandicapt is en die opgehaald moest worden. Zelf zat ze bij haar ouders die in Hengelo wonen. Met veel geregel ben ik mijn nichtje gaan ophalen in Ermelo op de heen reis kon ik mee rijden met andere ouders die ook die kant op moesten en terug ben ik met hun busje weer naar huis gereden en ben gelijk bij hun ingetrokken om voor de kinderen te zorgen. Dan heb je weer ineens een druk gezin met best wel veel zorg van mijn nichtje. Gelukkig wonen ze een straat achter ons, dus kan af en toe naar huis om voor de kat van mijn zoon te zorgen!!
De laatste berichten zijn dat mijn broer hopelijk donderdag terug vervoerd wordt naar huis,maar moet nog wel opgenomen worden bij ons in het ziekenhuis.
Het is allemaal goed gegaan met de kids maar ze missen hun papa en mama wel en dat is begrijpelijk!!!!
We hebben de huiskamer alvast maar versiert dat wilde de meisjes graag en dan doe je dat samen met mijn oudste broer.
Het is wel een drukke week voor me geweest( maar met liefde voor ze gedaan), met weinig tijd om een blok in elkaar te zetten maar volgende week nieuwe kansen !!!!!!

Groetjes en tot......
Anneke

zondag 11 juli 2010

verschillende witte stoffen rose geverfd

 De opdracht van ons club smaken verschillen was nu verschillende witte stofjes verven, we hebben een zakje verfpoeder,soda en zout meegekregen en een beschrijving hoe we te werk moeten gaan.
Vroeger heb ik weleens kleding geverfd maar dat ging altijd in de wasmachine,nu in een emmer en verven maar.
Het resultaat was verrassend, leuk om te zien hoe verschillend de verf pakt op de stoffen.
De stoffen heb ik kriskras gesneden en ben nu bezig met het maken van een tas.
Het resultaat daarvan wordt vervolgt.

Groetjes van Anneke

dinsdag 6 juli 2010

Weer 5 erbij

Na een heerlijke warme week, niet voor de handwerk productie!! (De naald glibberde tussen me vingers) dus stoppen en wachten op iets koeler weer.
Vanmiddag de laatste  afgemaakt en tijdens de voetbalwedstrijd van Oranje foto's van gemaakt,het was maar goed want intussen scoorde Oranje twee doelpunten achter elkaar!!!! En we zitten in de FINALE.
Deze keer zaten er twee lastige blommen tussen, maar het is me gelukt.
Ik heb nog geen flauw idee hoe groot het gaat worden, heb ik nog genoeg verschillende ideeën in gedachten dus kan voorlopig vooruit.

Groetjes van Anneke

De nieuwe aanwinsten

Als het weer te warm is voor handwerken dan zit je automatisch achter de PC en dan loop je al je favoriete sites weer eens  af , komt dan op TheBook Despository site en voor je het weet heb je weer een aantal boeken in je boodschappen mandje zitten. Dan een week later vallen de boeken één voor één op de deurmat. Heerlijk weer een  hoop inspiratie op doen en een mooie uitbreiding op mijn eigen bibliotheek !!

Groetjes van Anneke

maandag 5 juli 2010

Joey

Dit is de kat(Joey) van onze jongste zoon Paul, hij is nu bijna 2 weken bij ons en hij blijft tot eind augustus.
Zoon lief moet een paar weken in Zeeland werken en dan gaat hij op vakantie en dan weer een paar weken werken in Zeeland.
Het was in begin erg wennen voor hem maar ook voor ons, de eerste paar dagen was hij alleen maar boven.
Afgelopen zaterdag kon ik eindelijk een een paar foto's van hem maken.
Het buiten leven is hij niet gewend, hij is echt een binnen kat.
Maar nu in een huis logeren met een tuin is soms voor hem de nieuwsgierigheid erg groot!!!!!!!!!!!
Hij gaat steeds meer op zijn gemak voelen, komt regelmatig even kijken of we er ook zijn en dan krijgen we een koppie van hem.
Het is een lief beestje en een makkelijke logee..

Groetjes Anneke